Doporučení z praxe, když začínáme s dřevěným uhlím... Pokud jste se rozhodli pro grilování na dřevěném uhlí, doporučujeme vám pořídit si také startér na dřevěné uhlí, který vám nebývale usnadní práci s přípravou paliva/ohně. Startér vám ušetří čas, který můžete věnovat například přípravě svých surovin na grilování. Startovací nádoba na dřevěné uhlí slouží ke snadnému a bezpečnému rozžhavení dřevěného uhlí nebo briket před grilováním. Ve startéru vše velice jednoduše a především rychle nažhavíte. Více
- orientační rozměr: 29 cm výška x 17 cm vrchní průměr
- materiál: aluminizovaná ocel
- s rukojetí
Postup zapálení dřevěného uhlí:
Existuje několik způsobů, jak bezpečně zapálit dřevěné uhlí pro gril. Nejlepší variantou je použití “Komínového startéru”. Postup je následovný:
1. Dvě kostky pevného podpalovače položte na pevný nehořlavý podklad nebo přímo na palivový rošt uvnitř grilu.
2. Vrchní část startéru naplňte potřebným množstvím briket nebo dřevěného uhlí a vytvořte nejlépe pyramidu.
4. Podpalovač zapalte a startér postavte nad hořící kostky.
Po 5 až 15 minutách bude uhlí připraveno k vysypání na palivový rošt vašeho grilu. Jakmile se na povrchu dřevěného uhlí objeví popelavě šedá barva nebo je rozpálené do červena, je uhlí připraveno na grilování. V žáruvzdorných rukavicích vysypte rozpálené dřevěné uhlí ze startéru do grilu.
Upozornění: Není vhodné používat tekuté podpalovače (jako oleje, benzíny, líh) pro podpálení uhlí, protože se můžou lehce vznít páry a také to ovlivňuje negativně chuť následně grilovaného pokrmu.