Stolování
Jídlo si zaslouží vaši plnou pozornost a patřičné chování, ať už plánujete slavností hostinu doma či vyrazíte do restaurace. V dnešní době je sice stolování velmi neformální, přesto je pro speciální příležitosti vhodné znát několik základních pravidel, díky kterým se vyhnete trapným situacím či nepříjemným faux pas. Všichni navíc jíme především očima, a tak i ty nejmenší drobnosti vám pomohou si jídlo více vychutnat. Hledáte, na čem servírovat vaše nejoblíbenější jídla, jak si připravit chutnou kávu a kde koupit novou sadu příborů? Chcete podávat vodu v karafách, které budou na stole vypadat stylově a elegantně? Chybí vám šikovné kořenky, misky nebo kvalitní příbory? Právě jste našli. Vybírejte!
Hrníček LUMPIN sada v dárkovém displ. 6 x 2 ks mix (300 mll) LUMPIN
hrnek JUMBO 500ml SOVY keramický
šálek + podšálek 240ml MEADOW keramický
Salátový příbor 20 cm
Dřevěný podnos s kovovými úchyty
Miska 15,5 cm
Podnos obdélníkový 53cm
sada jídelní dětská SLON 3díl. porcelánová
Porcelánový hrnek Leonora Merry Christmas
Sada příborů Swiss Modern 24 ks šalvějově zelená
Sada 2 steakových nožů Swiss Modern šalvějově zelená
Sada 2 nožů na rajčata Swiss Modern šalvějově zelená
Dezertní vidlička Swiss Modern šalvějově zelená
Lžička Swiss Modern šalvějově zelená
Lžíce Swiss Modern šalvějově zelená
Vidlička Swiss Modern šalvějově zelená
Steakový nůž Swiss Modern 12 cm šalvějově zelený
Nůž na rajčata Swiss Modern 11 cm šalvějově zelený
Sada příborů na kemping Arbolito Salida Hirschhorn
Sada 2 ks hrnků s uchem s dvojitým sklem 80 ml
Podnos na dort s poklopem a lopatkou Agora Carbon Black
Poklice na mísu Hera M Pink Sand 20 cm
Poklice na mísu Nettuno / Hera L Brown Sugar 25 cm
Poklice na mísu Nettuno / Hera L Moka Grey 25 cm
Rádce
Jak brousit kapesní nože
Po delším používání se ostří každého nožeztupí.V případě nutnosti přebroušení ostří použijte brousek. Pouze opatrně protáhněte Váš nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené.Zkušenější uživatelé mohou použít brusný kámen. Použití brusného kamene je efektivní způsob, jak dostat ostří Vašeho nože zpět do formy. Pro běžné udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě
použijte ocílku. Ocílka slouží k oživení ostří nože a uhlazení ostří po použití brousku. Vezměte ocílku do jedné ruky a nůž do druhé ruky. Jednoduše přidržte zadní konec ostří v úhlu 20 stupňů k ocílce a lehkým tlakem táhněte nůž dolů přes celou délku ostří do špičky - nejdříve na jedné a poté i na druhé straně ocílky. Po 6-8 opakováních budou mít Vaše nože zase původní ostří. Ocílka by měla být delší než broušený nůž.