Stolování
Jídlo si zaslouží vaši plnou pozornost a patřičné chování, ať už plánujete slavností hostinu doma či vyrazíte do restaurace. V dnešní době je sice stolování velmi neformální, přesto je pro speciální příležitosti vhodné znát několik základních pravidel, díky kterým se vyhnete trapným situacím či nepříjemným faux pas. Všichni navíc jíme především očima, a tak i ty nejmenší drobnosti vám pomohou si jídlo více vychutnat. Hledáte, na čem servírovat vaše nejoblíbenější jídla, jak si připravit chutnou kávu a kde koupit novou sadu příborů? Chcete podávat vodu v karafách, které budou na stole vypadat stylově a elegantně? Chybí vám šikovné kořenky, misky nebo kvalitní příbory? Právě jste našli. Vybírejte!
DOLCE VITA Mísa L, průměr 25 cm, barva Emerald
MOKITA Moka konvička alu 9 šálků
Filtr+těsnění Moka Tz3
STONE Moka konvička alu 3 šálky
Džezva nerez 6 šálků
HOME Kryt na pánev 29cm
HAPPY HOUR Kleště na led
Hera Mísa nízká M, medium forest, prům. 20 cm
Dezertní vidlička Swiss Modern, modrá
Moka kávovar Standard na 3 šálky černá
Šlehač na mléko Cappuccino 0,5 l nerezový
Porcelánové konvičky na mléko, 20 ml, sada 6 ks
Džezva s dvojitým dnem pro přípravu turecké kávy, 400 ml
Sklenice na kávu, dvojité sklo, 150 ml, sada 2 ks
Moka kávovar na 4 šálky, indukční + ostatní ohřevy, nerez
Konvička na mléko, nerez, 200 ml
Čajítko oválné s miskou, nerez
Podložka květina, akácie, 16x1,2 cm
Mísa na ořechy s louskáčkem, gumovník, 19x11,5 cm
Dóza kulatá z ořechového dřeva nízká, 19 x 19 x 6 cm
Dávkovač oleje a octa Mister, 150 ml, GS
Bristol Duo, Nádoba na olej a ocet 2v1, 420 ml, GS
Böker Arbolito Salida Hirschhorn
MOKITA Moka konvička alu 6 šálků
Rádce
Jak brousit kapesní nože
Po delším používání se ostří každého nožeztupí.V případě nutnosti přebroušení ostří použijte brousek. Pouze opatrně protáhněte Váš nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené.Zkušenější uživatelé mohou použít brusný kámen. Použití brusného kamene je efektivní způsob, jak dostat ostří Vašeho nože zpět do formy. Pro běžné udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě
použijte ocílku. Ocílka slouží k oživení ostří nože a uhlazení ostří po použití brousku. Vezměte ocílku do jedné ruky a nůž do druhé ruky. Jednoduše přidržte zadní konec ostří v úhlu 20 stupňů k ocílce a lehkým tlakem táhněte nůž dolů přes celou délku ostří do špičky - nejdříve na jedné a poté i na druhé straně ocílky. Po 6-8 opakováních budou mít Vaše nože zase původní ostří. Ocílka by měla být delší než broušený nůž.