Stolování - Continenta
Jídlo si zaslouží vaši plnou pozornost a patřičné chování, ať už plánujete slavností hostinu doma či vyrazíte do restaurace. V dnešní době je sice stolování velmi neformální, přesto je pro speciální příležitosti vhodné znát několik základních pravidel, díky kterým se vyhnete trapným situacím či nepříjemným faux pas. Všichni navíc jíme především očima, a tak i ty nejmenší drobnosti vám pomohou si jídlo více vychutnat. Hledáte, na čem servírovat vaše nejoblíbenější jídla, jak si připravit chutnou kávu a kde koupit novou sadu příborů? Chcete podávat vodu v karafách, které budou na stole vypadat stylově a elegantně? Chybí vám šikovné kořenky, misky nebo kvalitní příbory? Právě jste našli. Vybírejte!


Mísa servírovací 29 cm


Mísa servírovací 26 cm


Dóza kulatá z ořechového dřeva nízká

Protiskluzový servírovací podnos 54,5 cm šedý


Podložka ve tvaru květiny 24 cm

Dřevěný podnos s kovovými úchyty

Miska 15,5 cm


Podnos do postele 61 cm


Tác otočný 46 cm


Tác otočný 40 cm


Tác otočný 35 cm


Protiskluzový servírovací podnos 41cm, šedý

Podložka čtvercová


Podnos obdélníkový 53cm

Podnos obdélníkový ořech 49 cm

Podnos obdélníkový dub 49cm

Podložka čtvercová


Mísa 25 cm


Protiskluzový servírovací podnos 45cm, šedý

Mísa 25 cm


Salátový příbor Duracore 31,5 cm


Mísa servírovací 16 cm


Podnos obdélníkový 59 cm dřevěný


Podnos obdélníkový 45 cm dřevěný
Rádce

Jak brousit kapesní nože
Po delším používání se ostří každého nožeztupí.V případě nutnosti přebroušení ostří použijte brousek. Pouze opatrně protáhněte Váš nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené.Zkušenější uživatelé mohou použít brusný kámen. Použití brusného kamene je efektivní způsob, jak dostat ostří Vašeho nože zpět do formy. Pro běžné udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě
použijte ocílku. Ocílka slouží k oživení ostří nože a uhlazení ostří po použití brousku. Vezměte ocílku do jedné ruky a nůž do druhé ruky. Jednoduše přidržte zadní konec ostří v úhlu 20 stupňů k ocílce a lehkým tlakem táhněte nůž dolů přes celou délku ostří do špičky - nejdříve na jedné a poté i na druhé straně ocílky. Po 6-8 opakováních budou mít Vaše nože zase původní ostří. Ocílka by měla být delší než broušený nůž.