- Bytový textil
- Kuchyňské nože a příslušenství
- Kuchyňské potřeby
- Grilování
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Broušení nožů
Broušení nožů: Po delším používání se ostří každého nože
ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří použijte brousek. Pouze
opatrně protáhněte Váš nůž brusnou drážkou a ostří bude
obnovené.
Zkušenější uživatelé mohou použít brusný kámen. Použití
brusného kamene je efektivní způsob, jak dostat ostří Vašeho
nože zpět do formy.
Pro běžné udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě
použijte ocílku. Ocílka slouží k oživení ostří nože a uhlazení ostří
po použití brousku. Vezměte ocílku do jedné ruky a nůž do druhé
ruky. Jednoduše přidržte zadní konec ostří v úhlu 20 stupňů k
ocílce a lehkým tlakem táhněte nůž dolů přes celou délku ostří
do špičky - nejdříve na jedné a poté i na druhé straně ocílky.
Po 6-8 opakováních budou mít Vaše nože zase původní ostří.
Ocílka by měla být delší než broušený nůž.