Údržba nožů

Mytí nožů

Pokud si ceníte svých nástrojů a přejete si, aby Vám nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat Vaše nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití (případně jemným čistícím prostředkem a hladkou houbičkou). Opatrně je opláchněte a osušte utěrkou. Konstrukce nožů Wüsthof Dreizack umožňuje jejich mytí v myčce na nádobí /s výjimkou nožů s dřevěnou rukojetí/, ale tento způsob čištění nedoporučujeme. Současně s noži se obvykle myjí i příbory, o které může být ostří nožů poškozeno, což je nežádoucí. Obecně... Co má zůstat ostré, nepatří do myčky na nádobí.

Skladování

Nože skladujte v blocích k tomuto účelu určených, či na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem), s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené. Bloky i lišty naleznete v naší nabídce produktů Wüsthof Dreizack.

Broušení

Podelším používáníse ostří každého nože ztupí.

V případě nutnosti přebroušení ostří použijte brousek Wüsthof Dreizack. V naší nabídce naleznete brousky s jednoduchou obsluhou. Pouze opatrně protáhněte Váš nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené.

Zkušenější uživatelé uvítají nabídku brusných kamenů Wüsthof Dreizack. Použití brusného kamene je efektivní způsob, jak dostat ostří Vašeho nože zpět do formy.

Pro běžné udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě použijte ocílku Wüsthof Dreizack. Ocílka slouží k oživení ostří nože a uhlazení ostří po použití brousku. Vezměte ocílku do jedné ruky a nůž do druhé ruky. Jednoduše přidržtezadní konec ostřív úhlu20stupňůk ocílce alehkým tlakem táhněte nůž dolů přes celou délku ostří do špičky - nejdříve na jedné a poté i na druhé straně ocílky. Po 6-8 opakováních budou mít Vaše nože zase původní ostří. Ocílka by měla být delší než broušený nůž.