Pstruh plněný rajčaty, cibulkou a koprem

Ingredience:
4 pstruzi
4 rajčata
2 červené cibulky
1 citron
1 hrst kopru
sůl
pepř
olivový olej

Postup: Ještě před přípravou pstruha si necháme spařit rajčata a oloupeme. Pstruhy zbavíme vnitřností a řádně omyjeme z vnější strany i zevnitř. Hlavu a ploutve necháváme. Pstruha po stranách jemně nařízneme drobnými zářezy a z obou stran osolíme a opepříme. Do místa po vnitřnostech pstruha naplníme kostkami nakrájených rajčat, plátky červené cibule a nasekaným koprem. Můžeme přidat také nastrouhanou citrónovou kůru. Pstruhy pak zakápneme olivovým olejem a necháme uležet 3 hodiny v lednici. Otvor, který jsme naplnili, zajistíme párátky proti vypadnutí náplně. Po ukončení marinování můžeme pstruha dát do grilovacích kleští nebo přímo na rošt. Grilujeme z obou stran 5 minut. Před podáváním vyjmeme párátka a pokapeme pstruha citrónovou šťávou.

Vhodná příloha: čerstvý salát, pečivo

Recept z pořadu "COUNTRY GRILOVAČKA aneb Fígle ptáčka Franty Špačka" uveřejněný na Country radiu.