Hovězí steak na grilu s ostrým bylinkovým máslem

Ingredience:
800g hovězího roštěnce, sůl, pepř,olej,Na bylinkové máslo:
100g másla, 2 stroužky česneku, 1 pálivá chilli paprička, sůl, pepř, pažitka, sladkolistá petržel, pár lístků bazalky, snítka rozmarýnu 
Postup: Hovězí roštěnec zbavíme povrchových blan a opláchneme pod tekoucí vodou. Maso nakrájíme na 4 stejné plátky, které naklepeme pouze pěstí. Maso osolíme a opepříme z obou stran, vložíme do misky, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet. Do povoleného másla přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky. Nakonec přidáme ještě nasekanou chilli papričku a vše řádně promícháme. Máslo vložíme do potravinářské fólie, zabalíme do ruličky a necháme ztuhnout v lednici. Maso vložíme na rozpálený gril, kde z každé strany grilujeme 6-8 minut. Po takové době bude steak propečen na stupeň medium-rare. Plátek masa pak vložíme na talíř a na něj položíme ještě kousek ostrého bylinkového másla, které necháme jemně povolit